ارتقای رتبه اعتباری پاکستان توسط فیچ با چشمانداز باثبات
نویسنده: پارس کیان
تاریخ بروزرسانی : چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴
آژانس اعتبارسنجی فیچ (Fitch Ratings) رتبه اعتباری پاکستان را ارتقا داد و اعلام کرد که به توان این کشور برای تداوم اصلاحات اقتصادی تحت برنامه وام صندوق بینالمللی پول (IMF) اعتماد دارد. بر اساس این گزارش، رتبه پاکستان از " CCC+" به " B-" ارتقا یافته و چشمانداز آن "باثبات" اعلام شده است. کشورهای دیگری که در این سطح رتبه قرار دارند شامل آنگولا، السالوادور و عراق هستند. در پی این ارتقا، اوراققرضه دلاری پاکستان رشد کرد و اوراق سررسید سال ۲۰۲۶ به بالاترین سطح خود در بیش از یک ماه گذشته رسید.
تحلیلگرانی از جمله "کریسجانس کروستینس" در بیانیهای اظهار داشتند که فیچ انتظار دارد نسبت بدهی دولت به تولید ناخالص داخلی (GDP) در میانمدت بهتدریج کاهش یابد که بازتابی از سیاست مالی انقباضی، رشد اسمی اقتصاد و بازتعیین نرخ بدهی داخلی با نرخهای پایینتر است. آنها افزودند که اگرچه تنشهای تجاری جهانی و نوسانات بازار میتوانند فشارهایی خارجی ایجاد کنند، اما این ریسکها با کاهش قیمت جهانی نفت و وابستگی پایین پاکستان به صادرات و تأمین مالی از بازار، کاهش یافتهاند. این ارتقا در حالی صورت گرفته که صندوق بینالمللی پول بهتازگی موافقت اولیه با اعطای ۲.۳ میلیارد دلار وام جدید به پاکستان را اعلام کرده است. این کشور سال گذشته برنامه وامی از IMF دریافت کرد که تا سال ۲۰۲۷ ادامه خواهد داشت. این موضوع برنامه دولت نخستوزیر شهباز شریف برای بازسازی اقتصادی را تقویت میکند، اقتصادی که تا پیش از آن در آستانه نکول (عدم توان بازپرداخت بدهی) قرار داشت. باوجود این ارتقا، وزیر دارایی پاکستان محمد اورنگزیب در پیامی تلویزیونی اعلام کرد که دولت مسیر خود را برای پایان دادن به چرخههای رکود و رونق تکراری در اقتصاد تغییر نخواهد داد.
پاکستان در سالهای اخیر اصلاحات گستردهای از جمله افزایش قیمت گاز و برق برای کاهش زیانها و همچنین برخورد با بازارهای غیررسمی ارز را در دستور کار قرار داده است—اقدامی که باعث شد میزان حوالههای ارزی به رکورد جدیدی در ماه گذشته برسد. به گفته وزیر دارایی، دولت پیشبینی میکند حوالهها تا پایان سال مالی منتهی به ژوئن، به ۳۸ میلیارد دلار برسد.